Vasúti közlekedés

2020.06.11. 07:00

Szolnoki IC+ kocsik álltak forgalomba

Újabb belföldi IC+ kocsik álltak forgalomba a szombathelyi és a zalaegerszegi vasútvonalon szombaton. A Szolnokon gyártott húsz új IC+ kocsival együtt így már harmincegy új járművel találkozhatnak az utasok – tájékoztatott a MÁV Zrt.

MTI

A közleményben felidézték, hogy a MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját.

A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a szolnoki járműjavítóban az április 14. és május 4. közötti időszakra hozták előre a szokásos nyári üzemszünetet, ezzel az intézkedéssel is védve a munkavállalók egészségét. A leállást követően folytatódtak a munkálatok. Mindegyik kocsi a sikeres álló- és emelt sebességű futópróba, valamint az utasok nélküli próbaüzem után kapta meg a hatósági engedélyt és állhatott forgalomba. Mivel a harmincadik és a harmincegyedik kocsi együtt teljesítette a próbáit, így együtt is tudnak forgalomba állni.

Az első húsz, saját forrásból összeállított, új generációs intercitykocsi forgalomba állását követően tavaly augusztusban megkezdődött a hetven, belföldi forgalomra tervezett IC+ gyártása. Az új kocsik kormányzati és vállalati források felhasználásával a MÁV-Start szolnoki járműjavítójában készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában