donorra vár

2020.06.21. 07:00

Születendő testvére lehet a szolnoki kislány megmentője

Megindító helyzetbe került egy család, melynek az Együtt Ádám Atiért Alapítvány indított gyűjtést. Nyeső Viviennél tavasszal diagnosztizálták a leukémia egyik típusát. A nyolcéves kislány március vége óta van a szegedi klinikán, többször kapott kemoterápiát. Jelenleg várólistás, egy idegendonoros transzplantáció segítheti a gyógyulását.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Beküldött fotó

– Három gyermekem van, ő a középső, jövő hónapban lesz kilencéves. Elképesztően büszke vagyok rá, egy pillanatra sem hagyja el a jókedve, mosolyog, egész nap vidám – kezdte az édesanya, Szűrszabó Mónika. Az élet pedig most több szempontból is nagy kihívás elé állította őket.

Nyeső Viviennél a leukémia egyik típusát diagnosztizálták
Fotó: Beküldött fotó

– Vivi apukájával elváltunk, csöndben, békességben. A gyerekek velem maradtak, majd a mostani párommal egymásra találtunk. A közös babánkat hordom éppen a szívem alatt, így Vivivel nem találkozhatok. Az édesapja és a nagymamája látogatják olyan gyakran, ahogy csak lehet. Mi telefonon beszélünk, csomagot, ajándékot küldünk neki. Rettentően nehéz ez a helyzet, de erősnek kell maradnunk – részletezte Mónika. A születendő pici ráadásul kulcsfontosságú szerepet vállalhat nővére gyógyulásában.

– Azt hiszem, az életben nem véletlenül történnek bizonyos események. Nagyon szeretnénk majd őssejtet levetetni a baba köldökzsinórjából, ami később nagyban elősegítheti a lányom felépülését – magyarázta.

Persze ez igen költséges eljárás, megközelítőleg háromszázötvenezer forintba kerül. Emellett az is nehézséget jelent, hogy a család jelenleg egy másfél szobás lakásban él.

– Amennyiben sikerül donort találni, és megtörténik a műtét, Vivi csak egy speciális, steril szobába jöhet haza lábadozni. Ezért olyan lakást vagy házat próbálunk keresni, amelyben kialakítható ez a helyiség számára, és persze nekünk, többieknek is akad benne hely – sorolta Szűrszabó Mónika.

– Egy közös ismerősünk által szereztem tudomást Mónikáék helyzetéről. Atiért is rengetegen megmozdultak, bíztam benne, hogy Vivinél szintén sikerülhet elérni a célokat – ezt már Kiss Ágnes, Ádám Attila édesanyja mondta. – Egykor a kisfiamért jött létre az alapítvány, azóta már többeknek lehetőségünk nyílt segíteni.

Mónikáék esetében elsősorban egy megfizethető bérleti díjú és a kívánalmaknak megfelelő méretű ingatlan, lakás jelentené a legnagyobb segítséget. És persze az őssejtlevételi eljárás díjának összegyűjtése. Most értük küzdünk – hangsúlyozta.

Aki szeretné támogatni a családot, az alábbi számlaszámra történő utalással teheti meg:

UniCredit Bank, 10918001–00000110–93400006

A számla tulajdonosa: Nyeső Tamásné

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában