figyelemfelhívás

2020.06.19. 07:00

Visszafogott szórakozásra buzdítják diáktársaikat a megyei DÖK-ösök

Nem először történt meg, de az elmúlt hétvégén különösen nagy visszhangot keltett, hogy a pénteken és szombaton este szórakozók mennyi szemetet hagytak a Tisza-parton.

Rimóczi Ágnes

Hajnali Tisza-parti „látkép” sok szeméttel és egy szendergő fi atallal

Forrás: Beküldött fotó

Üdítős dobozok, italos üvegek, cigarettás dobozok „csipkézték” hosszú métereken át a sétány lépcsőjét. A közösségi oldalra posztolók, az esetet bizonyító fotókat megosztók és az azokhoz hozzászólók a fiatal korosztályt emlegették ezzel kapcsolatban. Mondván, ott gyűlnek össze, ott szórakoznak és ott italoznak. Kérdések merültek fel, hogyan lehetne ennek elejét venni, mit kellene tenni ahhoz, hogy mindez lehetőleg ne ismétlődjön meg.

Fotó: Beküldött fotó

A sajnálatosan visszatérő esettel kapcsolatban megkerestük a megyei diákönkormányzatot, hogy mit gondolnak erről. Miként tudják ők megszólítani és felelősségteljesebb viselkedésre bírni kor- és diáktársaikat?

A diákönkormányzat elnöke megkeresésünkre elmondta, a következő tanévben tizenkettő megyei középiskolába látogatnak el egy pályázat keretein belül, és ezen alkalmakkor felhívják a diákok figyelmét a felelősségteljes szórakozásra, akár alkohollal, akár alkoholmentesen.

– A legutóbbi diákbálunk is e téma köré szerveződött, és ott könnyed hangvételben tudtunk erről beszélni, miközben jó volt a hangulat, és szuperül szórakoztunk – ecsetelte Pethő Kinga. Kiemelte: számos kezdeményezés van jelenleg is – így például a Te szedd!, illetve a Senkit ne hagyj hátra! mozgalom – a városi diákok tanácsa jóvoltából. Ezeket kell hangsúlyozni minél többet a felelősségteljes, szemetelésmentes szórakozás témában.

– Mi ezekkel tudnánk segíteni, reméljük, mindenkihez eljut az üzenet – tette hozzá Pethő Kinga, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában