dr. Suba Györgyné alkotása

2020.07.04. 11:30

A berényi intézményre emlékeznek az ősszel megjelenő kötettel

A Jász Helytörténeti Kör és a Jászapátiak Baráti Egyesülete kiadásában jelenik meg ősszel dr. Suba Györgyné népművelő, helytörténeti kutató Az egyházi szeretetszolgálat Jászberényben című könyve. A hiánypótló kötettel emlékeznek az intézmény alapításának hetvenedik évfordulójára.

Illés Anita

A több mint négyszáz oldalas helytörténeti munka több száz fényképpel illusztrálva készült. Az Élet az otthon falai között című fejezet bemutatja például a lelki gondozást az intézményben, az egyházi ünnepeket, a rendi élethez kapcsolódó megemlékezéseket, kulturális rendezvényeket, a zarándokutakat és a szociális otthon kapcsolatait. A kedvesnővérek, a férfiszerzetesek, az otthon lelkészei és vezetői életútját az Arcképcsarnok című részben olvashatjuk.

A könyvkiadás összefogással valósul meg. Az olvasók kedvezményes előfizetéssel segíthetik a megjelenést, akiknek neve és foglalkozása olvasható lesz a függelékben. A kötet július 31-ig előfizethető a gyűjtőknél, a plébániákon, a jászberényi könyvtárban és a Jász Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában