Gyümölcs

2020.07.07. 07:00

Felkerült a körűi cseresznye az egyik áruházlánc polcaira

Beérett a gyümölcs. Stílszerűen mondhatjuk ezt arról a kezdeményezésről is, miszerint a nagykörűi ropogós cseresznye egyenesen a termelőktől kerülhet az Auchan áruházlánc polcaira.

Rimóczi Ágnes

Mint arról beszámoltunk, az üzlet vezetői tavaly ősszel ellátogattak Magyarország cseresznyéskertjébe, ahol a gazdákkal is egyeztettek a lehetőségekről. A sok munka és szervezés meghozta az eredményt, a nagykörűi ropogós gyümölcs ugyanis megjelent az áruházlánc néhány üzletének polcain.

– Megannyi feltételnek kellett megfelelni, sok pénzt és időt kellett fordítani rá, de végül sikerült feltenni a polcokra a nagykörűi cseresznyét – felelte érdeklődésünkre Barát József, a Nagykörűért Alapítvány elnöke.

– Alapítványunk nyolc helyi gazda cseresznyéjét vizsgáltatta be laborban, a minták mindegyike megfelelt a követelményeknek, így megkezdhettük a beszállítást. Lédig és dobozos kiszerelésben vittünk cseresznyét, a visszajelzések szerint kelendő volt. Reméljük, ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta.

Bíznak benne, hogy jövőre már teljes kapacitással működhet a településen épült hűtőház, így megoldott lehet nagyobb mennyiségű gyümölcs válogatása és hűtése.

– A tárolás fontos láncszem a most elindult gyümölcsértékesítésben. Elérhetjük, hogy a gazdák magasabb termelői profitra tegyenek szert. Ez részben már megvalósult, mivel a termelők a 300–400 forintos kilónkénti ár helyett 650 forintot kaptak a gyümölcsükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában