zöld város

2020.08.13. 14:00

A térség legnagyobb játszóterét építik Tiszafüreden

Már hetek óta sürögnek-forognak a munkagépek az Örvényi út és a 33-as főút kereszteződése mellett található parkban.

Ujvári László

A gyereknapi programokat is a Városligetben rendezik

Fotó: Ujvári László

A Zöld Város projekt keretében százmillió forintot fordíthat az önkormányzat a Városliget megújítására. A tervek szerint egy játszóteret, dísztavat, nyilvános mellékhelyiséget és új parkolókat alakítanak ki.

– Egy olyan közösségi teret szeretnénk itt megvalósítani, amely a szabadidő minőségi eltöltését szolgálja – tájékoztatott Ujvári Imre polgármester.

Hiánypótló fejlesztés a Városliget megújítása, tekintettel arra, hogy létrehozása óta kizárólag díszként funkciónál, de komolyabb szerepet sosem töltött be. A kivitelező pár héttel ezelőtt látott munkához, nemrég kialakítottak egy élményelemekkel ellátott dísztavat és a helyükre kerültek a különleges csúszda elemei.

– Nyilvános mellékhelyiség is helyet kap, egy olyan konténer kerül majd ide, mint amilyet a főtér melletti parkolónál is el fogunk helyezni. Ezzel sikerül orvosolni azt a régi problémát, hogy évtizedek óta nincsenek nyilvános mosdók a városban – húzta alá a városvezető.

Látványos és minőségi játékelemeket fog felvonultatni az épülő, körülbelül ezerhatszáz négyzetméteres játszótér, mely a park Szegfű út felőli oldalán kap helyet, távol a forgalmas főúttól. A játszótér biztonságát tovább növeli majd, hogy körbekerítik. A beruházás keretében helyreállítják a park közvilágítását is. A kivitelezés év végén, csúszás esetén a következő év elején ér véget, így jövő tavasszal már biztosan birtokba vehetik majd a családok a Tisza-tó térségének legnagyobb közösségi terét.

A gyereknapi programokat is a Városligetben rendezik
Fotó: Ujvári László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában