fejlesztés

2020.08.14. 19:00

Egyedülálló sógenerátort telepítenek a túrkevi fürdőbe

Számos egyéb fejlesztés mellett egy igazi ritkasággal is bővítik a városi fürdő szolgáltatásainak körét. Torkos György főmérnök, műszaki vezető számolt be hírportálunknak a tervezett változásokról.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A sószobánkba egy úgynevezett sógenerátor kerül majd augusztus végén. Ebből mindössze néhány darab van jelenleg az egész országban. Azért jelentős, mert kettő-öt mikronnyi sórészecskéket juttat a levegőbe. Ez a felső légúti megbetegedések és az allergia kezelésében nyújt majd hatékonyabb gyógyu­lási lehetőséget az ide érkezők számára – részletezte. A műszaki vezető egy közel öt éve húzódó fejlesztés megvalósításáról is beszélt. A várva várt csúszda alapjait végre idén szeptemberben elhelyezik.

– Anakonda névre hallgat majd, ötvenöt méter hosszúságú lesz. Egy lengyel kivitelezővel dolgozunk együtt, a tervek szerint még idén elkészül, de legkésőbb a jövő tavaszra – magyarázta a fő­mérnök.

Torkos György kiemelte, a megújuló sószobát és a csúszdát is igénybe lehet majd venni a strand bejáratánál megváltott belépőjeggyel. A továbbiakban a fedett fürdő belső légtechnikai megújításáról ejtett szót.

– Szeretnénk némiképpen korszerűsíteni a rendszert, hatékonyabbá tenni a pára elszívását és a friss levegő befúvását – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában