galériával

2020.08.04. 11:30

Záporoztak a nyílvesszők a Kürt Emlékezete Íjászviadalon Berényben

A Kürt Íjászai Baráti Kör augusztus elsején immár hatodik alkalommal szervezte meg a Kürt Emlékezete Íjászviadalt és Találkozót Jászberényben.

Illés Anita

A koronavírus-járvány miatt az év első felében számos hagyományőrző rendezvény elmaradt, ezért az íjászok már nagyon várták az örömteli találkozást. Érkeztek is szép számmal az ország minden szegletéből Jászberénybe, hogy íjat ragadjanak.

A versenyen bölcsek, felnőtt, ifjúsági, gyerek és mini kategóriában mérték össze tudásukat a harcosok. Első helyezést értek el: Pozsár Tamás, Ványa Krisztina, Szalma József, Szalmáné Bús Márta, Dorka Balázs, Farkas Patrícia, Polatschek Dominik, Kéri Zalán, Szalai Réka.

Több mint százharmincan vettek részt a rendezvényen, mely lelkileg és szellemileg egyaránt feltöltötte az íjászokat. Az erőpróbán összesen húszt célt kellett leküzdeni a versenyzőknek. Ehhez pusztai merev szarvú íjakat és fa vesszőket használtak.

Az íjászat napjainkban egyre több embernek jelent hagyományőrző, lélekemelő kikapcsolódási lehetőséget térségünkben is. A jászberényi csapat 2013-ban alakult a harcművészet és jász hagyományok népszerűsítésére. Lőgyakorlataikat minden vasárnap tartják a Szent Klára Idősek Otthona udvarán – mondta Lakatos Zsolt, a baráti kör egyik alapító tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában