komplex telepprogram

2020.09.26. 07:00

A lakhatási feltételeket is javítják Jászladányon

Elindult a második komplex telepprogram a nagyközségben. Megvalósításához az önkormányzat és konzorciumi partnere, az „Impulzus” Egyesület kétszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el – tájékoztatott az önkormányzat sajtóközleménye.

Illés Anita

A program célcsoportját a településen élő tizenhat-ötvennégy évesek huszonöt százaléka, mintegy kétszáz fő alkotja. Elsősorban roma származásúak, generációkon átívelő mélyszegénység, alacsony iskolai végzettség jellemzi őket, akik rendszeres bérjövedelemmel nem rendelkeznek. Egyéni adottságaikat figyelembe véve, a program segíti a szegregátumban élő emberek társadalmi felzár­kóztatását, integrációját.

A telepprogramhoz kapcsolódik egy másik fejlesztés, mely a Dohány utca környékén élő negyvenegy fő lakhatási felté­teleit javítja. A hátrányos helyzetű településrészen kívül hat új szociális bérlakást építenek, valamint az övezet peremén négy szociális bérlakást újítanak fel. Ehhez szintén közel kétszázmillió forint euró­pai uniós pályázati forrást nyert az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában