szabadidőpark

2020.09.15. 19:00

Elkezdődik a biciklis pihenőhely építése Kőröstetétlenen

Hamarosan újabb létesítményekkel bővül a kistelepülés szabadidőparkja.

Hartai Gergely

A burkolóköveket már leszállították, mutatja Pásztor Imre

Fotó: Nagy Balázs

Pásztor Imre polgármester hírportálunknak arról számolt be, hogy nemrég mintegy ötmillió forint értékben játszótér kialakítására nyert pályázatot az önkormányzat. Annak helyét pedig a park területén képzelik el. Szeptember tizenötödikén ugyanakkor a kerékpáros pihenő munkálatai is elkezdődhetnek. Ezzel a beruházással várhatóan két hónapon belül végeznek.

– A szabadidőközpontba tervezett négy létesítményből három biztosan kész lesz. A komplexum kondipark részét már korábban felhúztuk. Indulhat a játszótér kiépítése, így már csak a műanyag borítású grundfocipálya van hátra – részletezte a település első embere. Majd hozzátette, többfunkciós pályájukhoz állami segítséget remélnek, mivel úgy számolnak, hogy a kialakításához mintegy tizenötmillió forintra van szükség.

– Térburkolatot is építünk, hogy az eszközök megközelítése könnyebbé váljon. Arra gondoltunk, hogy folyamatosan nyitva tartanánk a szabadidőparkot, melyet bármikor lehetne használni. Amíg a szülők kondiznak, a gyerekek labdázhatnának a grundfocipályán. Emellett az elkészült centrumot ingyenesen vehetnék igénybe a sportolni vágyók – tudtuk meg.

A burkolóköveket már leszállították, mutatja Pásztor Imre
Fotó: Nagy Balázs

A polgármester tájékoztatott, a szabadidős fejlesztésekkel együtt a közterületek karbantartására is fókuszál az önkormányzat. A Magyar Falu Program keretében egy korszerű fűnyírótraktort nyert a hivatal.

– Nagy szükségünk volt már az új eszközre, melyet tavaly sajnos nem sikerült beszerezni – zárta gondolatait a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában