TISZASÜLY

2020.09.30. 11:30

Helytörténeti kiadványra költhetik el a támogatást

Kétmillió forint támogatást nyert el a Tiszasülyért Egyesület a Hun­garikumok 2020 pályázaton.

Kovács Berta

Demjén Imre egyesületi elnök elmondta, az összegből egy közel százötven oldalas hiánypótló helytörténeti kiadványt szeretnének összeállítani, a könyvet pedig minden sülyi háztartásba, hivatalba, könyvtárba eljuttatni. A régi tagok által megőrzött anyagokat Demjénné Barkaszi Mária saját gyűjtésével bővítette ki, ezt szeretnék közzétenni.

Az egyesület eredetileg négymillió forintra pályázott, mivel szerettek volna a térségi védőnők bevonásával olyan rendezvényeket szervezni, ahol megemlékeznek a falu szülöttjéről, dr. Szénásy Józsefről, aki az anyavédelemben ért el jelentős eredményeket a Országos Stefánia Szövetség tagjaként. Demjén Imre elmondta, míg Balatonlellén, ahol elhunyt, nagy gondot fordítanak emlékének megőrzésére, szülőfalujában nem sokan tudnak róla. Ám mivel erre a célra nem sikerült támogatást szerezni, azok a programok, ahol az orvosról emlékeztek volna meg, minden bizonnyal elmaradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában