Pecázás

2020.09.12. 15:30

Horgászversenyt rendeztek a tószegi Csónakázó-tónál

Benépesült a tószegi Csónakázó-tó környéke. Pecások ülték körbe a tavat, míg a parton bográcsban rotyogtak a különféle finomságok. Immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg hal- és vadételfőző versennyel egybekötve csapat-horgászversenyét a tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület.

Kovács Berta

A Pontyvadászok csapata örülhetett a győzelemnek, oklevelekkel és kupákkal ismerték el a teljesítményüket

Fotó: Beküldött fotó

A főzőversennyel kísért halfogó megmérettetést hagyományosan a Tószegi Nyárestek néven futó rendez­vény utolsó napján szokták megtartani. Idén azonban a járványügyi helyzet közbeszólt, és a nagyszabású rendezvény elmaradt. A horgászok és a szervezők azonban ragaszkodtak e népszerű eseményhez, hiszen szabad térben a nagy rendezvényeknél jóval kisebb létszámmal biztonságosan lebonyolítható egy ilyen program. A versenyző pecások a parton kijelölt szektorokban egyébként is egymástól kellő távolságra elhelyezkedve lesik a kapást.

Az idei megmérettetésre tizenhat, négy főből álló csapat nevezett be. Egy bottal, úszós készséggel lehetett kergetni a halakat. A horgászhelyeket sorsolással osztották szét, majd megkezdődött a verseny, amely nyolc órától tizenhárom óráig tartott. Az időjárás kedvezett a szabadtéri programnak, a halak kapókedvére sem lehetett panasz. A verseny előtt az egyesület négy mázsa fogható méretű pontyot telepített a tóba.

Míg a parton ücsörgők arra vártak, hogy az úszó minél többször mozduljon, a főzőverseny nevezői különféle ételek elkészítésén szorgoskodtak. Hozott alapanyagokból nemcsak hal- és vadételeket készíthettek, hanem egyéb finomságokat is, amelyeket szintén díjaztak. Az elkészült étkeket háromfős zsűri – Pálszabó Mihály mesterszakács, Molnár Bence junior séf és Mocsári Kálmán alpolgármester – értékelte. A versenyt Sárai Szabó Róbert és Belányi István nyerte tiszai halászlével és sült keszeggel.

A Pontyvadászok csapata örülhetett a győzelemnek, oklevelekkel és kupákkal ismerték el a teljesítményüket
Fotó: Beküldött fotó

A halfogó csapatok eredményességét pontozással állapították meg. A győzelmet a „Pontyvadászok” nevezetű csapat szerezte meg. Második helyen a „Szolnoki zsiványok” végeztek, míg a harmadik helyre a „Vándor pecások” küzdötték fel magukat. A legeredményesebb horgász ezúttal Bugyi Pál volt, ő 91,8 kiló összsúlyú halat gyűjtött a szákjába. A sikeres résztvevők a kupák és oklevél mellé különféle ajándéktárgyakat is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában