Szolnok / Galériával

2020.09.10. 17:30

Közel másfél milliós adományt kaptak a beteg gyermekek

Az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Nonprofit Kft. egymillió-négyszázezer forintnyi eszközvásárlás által támogatja a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetet.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai István

Az erről szóló adományozó oklevelet csütörtökön adta át Fejes László, a szervezet ügyvezetője dr. Bene Ildikó kórház-főigazgatónak. Az ünnepélyes eseményen részt vett továbbá és köszönetet mondott a megyei egészségügyi intézmény támogatásáért dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott, Piroska Miklós, a kórház megbízott fejlesztési igazgatója, valamint dr. Retkes Tamás, a csecsemő- és gyermekosztály vezető főorvosa, illetve felszólalt Urbán Zsolt, a Tiszamenti Földtulajdonosi Vadásztársaság – mint az OJV NKft. stratégiai partnere – elnöke is.

Elhangzott, a jótékonysági vadászat 2013 óta ismert a magyar vadásztársadalom előtt. Abban az évben szervezték első alkalommal a rendezvényt. A jótékonysági vadászat ötlete Fejes László sportvadásztól, az OJV NKft. ügyvezetőjétől származik. Országos szinten 2019. december 27-én volt az első, a tizenkilenc megyét érintő jótékonysági vadászat, amely által tizenkilenc megyei kórház gyermekosztályát sikerült támogatni a vadásztársadalom összefogása által. Így a Hetényi kórházét is – egymillió-négyszázezer forinttal.

Dr. Bene Ildikó a köszönet gondolatai mellett elmondta azt is, hogy az eszközbeszerzést részben már elindította a kórház: a csecsemőosztály számára gyermek-lélegeztető-, illetve légzést elősegítő gépet vásárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában