Fejlesztés

2020.09.25. 11:30

Közös erővel varázsolják szebbé a környezetüket Mesterszálláson

Közösségi tér szépítésre várták minap a lakókat. Kiss Gábor polgármester elmondta, kicsik és nagyok együtt készítettek, illetve díszítettek virágládákat, melyekbe árvácskákat ültettek.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A kreatív munkák után változatos műsorok és programok következtek, melyek közül mindenki talált kedvére valót – ismertette a község vezetője. Kiss Gábor kiemelte, az elmúlt években nagyot változott a település összképe.

– Törekszünk a fejlesztésre, szépítésre. A közmunkásaink folyamatosan rendben és tisztán tartják a köztereket. Idén már több mint tizenkilenc tonna hideg aszfaltot dolgoztak be a közutak karbantartására, javítására – részletezte. Emellett számos épület is megújult a közelmúltban.

– A parkok szépülnek, játszóterünk is van. Ennek fejlesztése egy újabb cél a kö­zeljövőben, melyet pályázat útján valósítanánk meg – magyarázta Kiss Gábor. Hozzátette, az elmúlt egy év történései azt mutatják számukra, az erőfeszítések megtérülnek.

– Több mint húsz családi házat vásároltak meg új tulajdonosok, nagy részük többgyermekes család. Az óvodában és iskolában is növekedett a gyerekek létszáma, aminek nagyon örülünk. Úgy hiszem, ehhez a rendezett településkép mellett a megfelelő közbiztonság is hozzájárult – vélekedett a polgármester. A nemrégiben megújult bekötőút szintén jótékony hatással van Mesterszállás életére.

– Hosszú ideje szükség volt már a fejlesztésére, remek, hogy végre sikerült megvalósítani. Így könnyebb, hatékonyabb és nem utolsósorban biztonságosabb a közlekedés. Zsáktelepülésként ez kiemelt jelentőséggel bír – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában