fejlesztés

2020.10.26. 16:30

Korszerűekre cserélik a régi lámpatesteket Törökszentmiklóson

Szeptember elején láttak neki a közvilágítás fejlesztésének a városban. Ennek során az elavult lámpatesteket korszerű, energiatakarékos világítótestekre cserélik le Törökszentmiklós teljes területén.

Molnár-Révész Erika

A fejlesztés olyan településrészeket is érint, mint Surjány, Szakállas vagy Óballa. A kivitelező a lámpák típusa szerint halad a felszereléssel, így már több településrészen is dolgoztak.

– A tervezett több mint háromezer-hétszáz darab lámpatestből és fényforrásból az első hónapban több mint ezerötszáz darabot szereltek fel vagy cseréltek ki. Október közepén ez a szám megközelítette a kétezer darabot. A vállalkozói szerződés teljesítésének határideje november vége. Ha a kivitelező tudja tartani ezt a tempót, akkor a vállalt határidőre, vagy akár még előbb is elkészülhet a korszerűsítés – tájékoztatta hírportálunkat Marsi Péter, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.

A nagyszabású fejlesztést egy négyszázmillió forintos hitelkeretből finanszírozza az önkormányzat, melynek törlesztőrészleteit a jelentős energiamegtakarításból fedezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában