Jászkunság

2020.10.12. 07:00

Mutatjuk, mely cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink

Fának ütközött egy személyautó Martfűnél, kötelező a maszkviselés a szolnoki szépségszalonokban, elgázoltak egy kerekesszéket toló férfit Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

1. Fának csapódott egy autó Martfű közelében, a 442-es főúton

Lehajtott az útról és fának csapódott egy személyautó csütörtökön, a 442-es főút 17-es kilométerénél, Rákócziújfalu és Martfű között, a kengyeli elágazás közelében.

2. Dajkaképzőt végzett, de már cukrászként is bizonyít a karbantartó

Kikerekedtek a szemek, amikor Urbán-Szabó János megjelent egy dajkaképző tanfolyamon. A képzést kiválóan teljesítette, s bár jelenleg karbantartóként tevékenykedik egy szolnoki óvodában, reméli egyszer a „dajkatudományát” is kamatoztatja majd. A besenyszögi férfi esténként, hétvégenként sem unatkozik, akkor különleges égetett tortákat készít.

Urbán-Szabó János virágokkal is szépíti a szolnoki Pöttyös óvoda udvarát
Fotó: Mészáros János

3. Hajvágáshoz is maszkot kérnek Szolnokon

A szakemberek szerint a szájat és orrot eltakaró maszk viselése zárt térben csökkenti az esélyét annak, hogy valaki elkapja a koronavírus-fertőzést. Akadnak azonban olyan foglalkozások, ahol a vállalt szolgáltatás nem végezhető el maszkban. Cikkünkben utánajártunk, hogyan lehet egymás egészségére vigyázni a fodrászatokban, kozmetikákban.

Lázár Gabriella szolnoki fodrász szerint a munkák többségét maszkban is el tudják végezni
Fotó: Nagy Balázs

4. Lehallgatószoba is működhetett a szolnoki Vármegyei Kaszinóban

Úgy tűnik, a Jóisten megkegyelmezett a 124 éves, Kossuth út 4. szám alatti Vármegyei Kaszinó jellegzetes épületének. A K-Project Immo cégcsoport jóvoltából ugyanis végre gondos gazdára talált a Canossa-járásra ítéltetett ház, melynek nevét és funkcióját az aktuálpolitika számos alkalommal kedvére és saját arculatára formálta.

A Vármegyei Kaszinó impozáns épülete a múlt század első felében
Fotó: MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára

5. Elütöttek egy kerekesszéket toló férfit Szolnokon

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Szolnok belterületén 2020. október 5-én, amikor balra kanyarodási manővere során nem adott elsőbbséget egy kerekesszéket toló férfinak és járművével a segédeszköznek ütközött, amitől az abban ülő személy kiesett.

Fotó: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában