Tájékoztatás

2020.11.11. 11:30

Díjazzák a kiemelkedő közösségépítő tevékenységet Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a város ifjúsági életében tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül „Szolnok Város Ifjúsági Díja” kitüntetést alapított azok részére, akik a város ifjúsági korosztálya körében kiemelkedő közösségépítő tevékenységet folytatnak – tájékoztatta hírportálunkat Gyuricska Éva, városházi sajtóreferens.

A díj minden olyan fiatalnak adományozható, aki Szolnok város ifjúsági életében, ifjúsági közösségi életének szervezésében kimagasló tevékenységet folytat és aki az adományozás évében még nem töltötte be a 30. életévét, továbbá minden olyan közösségnek, amely a városi ifjúságért legalább három éve aktív tevékenységet folytat.

A díjat egy évben legfeljebb 3 személynek vagy közösségnek lehet odaítélni. A díj adományozását javaslattétellel kezdeményezheti minden természetes és jogi személy vagy közösség. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, elérhetőségét valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A javaslatokat 2020. december 15-ig írásban kell eljuttatni Szolnok Megyei Jogú Város polgármesteréhez.

Amennyiben a díj adományozására javaslatot tevő a felterjesztésben ezt kifejezetten kéri, felterjesztését a soron következő évben is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor, ha a felterjesztett személy díjadományozásban a felterjesztés évében nem részesül. A kitüntetések átadására – amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi – a 2021. március 15-i városi ünnepségen kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában