tájékoztatás

2020.11.07. 07:00

Elkezdődik az útjavítás a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszán

Nagyfelületű burkolatjavítási munkálatok kezdődnek a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 2020. november 7-én, szombaton – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok félpályás lezárás mellett várhatóan 2020. november 30-ig tartanak majd, melyet a főút kiemelt jelentősége miatt a hétvégékre időzítenek a szakemberek.

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

November 7-8. között a Szent István Tisza-hídon, november 14-15. között a Tószegi úti különszintű csomópont és Szent István Tisza-híd közötti főúti szakaszon, november 21-22. között pedig a Kertész úti csomópontban és a Holt-Tisza-híd környezetében zajlik majd munkavégzés. Ez idő alatt szakaszosan félpályás lezárás lesz érvényben, a váltakozó irányú közúti forgalmat jelzőőrök fogják irányítani. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

A 4-es főút kiemelt hálózati szerepköre, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelése miatt a hétvégi munkavégzés ellenére is torlódásokra lehet számítani a térségben. A munkálatok ütemezése az időjárás függvényében változhat, melyről folyamatos tájékoztatást nyújt majd a társaság.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba. A javítási munkák idején a hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában