Jászfényszaru köztéren is ajánlják a maszkviselést

Az önkormányzat a településre érkező forgalom miatt is indokoltnak tartja a maszkhasználatot.

Illés Anita

A tízezer főnél nagyobb településeken a polgármester hatáskörébe tartozik, hogy pontosan hol, mely közterületeken jelöli ki a kötelező maszkhasználatot a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Habár Jászfényszaru jóval ez alatt van, hiszen még hatezer lelket sem számlál, az önkormányzat mégis indokoltnak tartja a legóvatosabb magatartást – hívta fel a figyelmet a város közösségi oldalán Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester.

Nap mint nap ugyanis mintegy ötezer munkavállaló érkezik az ipari övezet gyáraiba, így összesen legalább tizenegyezer fő tartózkodik a településen. Ezenfelül jelentős a Jászfényszarura érkező és átutazó beszállítók száma.

A helyi sajátosságokat figyelembe véve, az önkormányzat kéri az érvényben lévő központi intézkedések – köztük például a maszkhasználat, a távolságtartás, a kijárási tilalom, valamint a csoportosulásra vonatkozó korlátozások – betartását. A jelenlegi járványhelyzetben indokoltnak tartják és javasolják a maszkviselést a város közterületein is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában