Hunyadiak

2020.11.01. 19:00

Különleges kiállítás várta a diákokat Jászfényszarun

A Fényszaruiak Baráti Egyesületének kezdeményezésére a városba érkezett a Hunyadiak dicső korát bemutató vándorkiállítás. Ebben az évben Mátyás halálának ötszázharmincadik évfordulójára emlékeztek.

Illés Anita

A Budapesti Városvédő Egyesület és a Hatvany Lajos Múzeum közös tárlatát Millisits Máté művészettörténész, a múzeum munkatársa rendezte. A Hunyadiak, elsősorban Mátyás király életét és uralkodását tizenkét tablón mutatja be. Két nagy és két kisebb vitrinbe régi tárgyi emlékek kerültek. Látható köztük egyebek mellett két Mátyás korabeli levél, életével és a korszakkal foglalkozó könyvek, néhány érem, törökverő buzogány és a király tiszteletére kiadott bélyegek is.

A Hunyadiak családfája, Mátyás életéről szóló húsz­perces film szintén megtekinthető a kiállításon, ismertette Tóth Tibor, a FÉBE elnöke az egyesület honlapján.

Az elmúlt hetekben a helyi általános iskolások rendhagyó történelemóra keretében nézték meg az ismeretterjesztő anyagot. Az érdekes tárlat várhatóan év végéig megtekinthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában