támogatás

2020.11.06. 07:00

Pluszpénzt juttatnak a központnak Abonyban

Rendkívüli ülését tartotta a minap a helyi képviselő-testület. Az eseményen téma volt a város illegális hulladéklerakóinak felszámolása mellett a Humán Szolgáltató Központ többlettámogatásának felhasználása is. Dr. Egedy Zsolt alpolgármester elmondta, a kormány július elsejétől szigorúbb lépéseket helyezett kilátásba az illegális hulladéklerakással szemben.

Hartai Gergelyg

Időközben meg is született az első pályázati kiírás, mely a környezet rendben tartását szolgálja. A keretösszeg kilencmillió forint. Ebben szerepel az elszállítás, az ártalmatlanítás és az elszállításhoz szükséges segédanyagok beszerzése. Feltétel azonban, hogy csak önkormányzati ingatlanon, illetve közterületen, valamint állami tulajdonú ingatlanon, illetve közterületen lévő illegális hulladéklerakók felszámolására lehet pályázni – tudtuk meg.

Az ülésen ezután arról döntöttek, hogy benyújtják pályázatukat a kiírásra. A napirendek között szerepelt a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központ többlet állami támogatásának felhasználása is.

Elhangzott, a központ a koronavírus-járvány miatt mintegy négymillió-hétszázezer forint pluszforrást kapott.

– Az intézményvezető asszony kérelmet nyújtott be az önkormányzat képviselő-testületéhez, melyben kéri, hogy ezen többlettámogatásból mintegy kétmillió-kétszázezer forintot dologi kiadásra fordíthasson, a maradék két és fél millió forintot jutalom jogcímén az intézmény dolgozóinak fizethesse ki. Ez magában foglalja a bér és a járulékok költségeit is – ismertette dr. Egedy Zsolt.

Majd hozzáfűzte, az intézmény munkatársai a járvány első hullámának idején folyamatosan részt vettek az idős és rászoruló lakók segítésében, eljuttatták számukra a szükséges élelmiszercsomagokat, közreműködtek a bevásárlásban. Sok esetben telefonos szolgálatot is elláttak.

Korbély Csaba Ferencné települési képviselő hozzászólásában örömét fejezte ki, hogy támogatást kapott az intézmény.

– Tanúi voltunk annak, hogy mennyi terhet rótt az intézményre a járványhelyzet. Ahogyan azt is láttuk, hogy rendkívüli módon helytálltak – méltatta a szervezeti munkát a képviselő.

Végül elfogadták a támogatásról szóló határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában