átadták

2020.11.21. 07:00

Rövidesen birtokba vehetik a csarnokot Tiszabőn

Átadták a tornacsarnokot, hamarosan sportolni vágyókkal telik meg az épület.

Molnár-Révész Erika

Bíró Zoltán mutatta meg az impozáns épületet

Fotó: Mészáros János

A napokban vette át a kivitelezőtől az önkormányzat, majd adta át üzemeltetésre a Máltai Szeretetszolgálatnak az általános iskola új, több mint hétszáz négyzetméteres különálló tornacsarnokát.

– A tervek szerint december közepétől már használatba is vehetik az általános iskola diákjai, továbbá a környékbeli sportklubok szintén tartanának itt edzéseket, többen jelezték felénk az igényeket – tájékoztatott Bíró Zoltán alpolgármester.

Bíró Zoltán mutatta meg az impozáns épületet
Fotó: Mészáros János

A sportcsarnok több mint hétméteres belmagasságával alkalmas a kosár-, röplabda és teremfoci mellett számos más sportág gyakorlására. A tornacsarnokhoz földszintes kiszolgálórész is épült két-két különnemű tanulói öltözőblokkal, tanári és elsősegélyszobával, szertárral, valamint akadálymentes mosdóhelyiségekkel.

A sportcsarnok alapkövét még 2017 elején rakták le, a kivitelezési munkálatok csúszása miatt viszont csak 2020 utolsó negyedévében készült el. A beruházás kizárólag központi költségvetésből, háromszázmillió forintból valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában