Galériával

2020.11.23. 17:30

Új díszben pompázik majd Szolnok karácsonyfája

A hagyományokhoz híven idén is feldíszítik a város karácsonyfáját a Kossuth téren, melynek megszervezésében a szolnoki Sportcentrum segédkezett. Az arra sétálók a Városháza előtt csodálhatják meg a karácsonyfát keddtől.

Köllő Judit

Fotó: Mészáros János

– Minden évben úgy zajlik a fa kiválasztása, hogy az önkormányzat meghirdeti a lakosság számára, hogy aki szeretné felajánlhatja karácsonyfáját – nyilatkozta Gyurcsó Józsefné, a Szolnoki Sportcentrum Műszaki igazgatóhelyettese.

– A főkertészhez beérkező adatokat megkapjuk, amit egy nagy bejárás követ. Idén a választásunk egy harminc éves lucfenyőre esett, mely a Nagysándor József útról érkezett, Kocsmárosné Lendvai Gizellától. A fenyő eredeti magassága tizenhat méter volt, amit a szállítás követően le kellett faragnunk, így tizenegy méter magas fa lesz kiállítva a térre.

– Mindezeket követően az itt dolgozók azok, akik feldíszítik a fát. Idén egy kis újdonsággal is készültünk, hiszen új díszeket vásároltunk, hogy kicsit feldobjuk a hangulatot. Százhúsz darab új díszt szereztünk be, melyek arany és piros színben pompáznak majd, ezek közt lesz kettőszáz méter fényfüzér is mely beborítja az egész karácsonyfát. Az adventi koszorút kedden kezdik el készíteni, ami majdnem egy tonnás lesz, illetve a Kossuth tér dombos oldalán kihelyezik a világító pingvint és jegesmedvét is.

Az ünnepek után a karácsonyfa elszállításában ugyanez a csapat segédkezik, melyet összedarabolva kihelyeznek az önkormányzat által kijelölt helyszínre, ahol rászorulóknak kiosztják. Addig is biztosan sok örömet okoz az arra sétálóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában