Pakai Patrícia

2020.11.08. 17:00

Új elnököt választott a diáktanács Szolnokon

Minden évben más képviseli a tanulók érdekeit a megyeszékhelyen, a diákpolgármester munkáját a városi diáktanács is segíti.

P. Pusztai Nóra

Pakai Patrícia, a városi diáktanács elnöke

Forrás: Beküldött fotó

Többnyire az oktatási intézmények egy-egy delegált taggal vesznek részt az üléseken. A napokban a nemrégiben átadott Szifon – közösségi térben tartották az elnökválasztást. Az előző tanévben még alelnökként tevékenykedő Pakai Patríciának szavaztak bizalmat a diáktársak. Patrícia a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma Művészeti Szakgimnáziuma és Alapfokú Művészeti Iskolájának végzős tanulója.

Pakai Patrícia, a városi diáktanács elnöke
Fotó: Beküldött fotó

– Már általános iskolásként csatlakoztam a diákönkormányzathoz. Három éve a városi diáktanács színes csapatába tartozom – mesélte a tizenhét éves lány, aki a feladatairól is beszámolt.

– A tanácsot képviselem, ismertetem a véleményeket, és részletesen tájékoztatást biztosítok az éves munkáról, a testületi ülésen állandó meghívottként vehetek majd részt – fejtette ki.

– Reményeim szerint az idei tanévben egy programokban gazdag időszakot zárhatunk. Igaz, jelenleg a szervezés egy kicsit bonyolultabb, hiszen figyelnünk kell a vírushelyzet miatt felállított szabályok betartására, de próbálunk lelkesek maradni, és hisszük, hogy ennek az állapotnak nemsokára vége lesz és minden visszatér a normális kerékvágásba – tekintett előre Patrícia.

A szavazások eredményeként a városi diáktanács alelnöki pozícióját a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója, Túri Anita töltheti be idén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában