Jászkunság

2020.12.09. 16:30

Átlagos volt az idei év őszutója, nem esett túl sok csapadék

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére novemberben átlagosan kicsivel több mint tizenkilenc milliméter csapadék hullott, ami kevesebb mint fele a sokéves tizenegyedik havi értéknek.

Munkatársunktól

Az ötfokos havi átlaghőmérséklet ugyanakkor tökéletesen megfelel az ilyenkor megszokottnak – tudtuk meg Laczi Zoltántól, a Kötivízig sajtóreferensétől. A szervezet kiemelt mérőállomásainak adatai alapján az ősz utolsó hónapjában területi átlagban 19,2 milliméter csapadékot jegyezhettünk fel, ami 21,8 milliméterrel kevesebb a sokéves novemberi átlagnál. A legtöbb havi csapadékmennyiséget Jászkiséren (26,8 milliméter), legkevesebbet pedig Mezőtúron (11,2) tapasztaltuk. Szolnokon 19,5 milliméter esett.

Mínusz öt fokig hűlt le a levegő hajnalban

A megyeszékhelyen öt Celsius-fokos havi átlaghőmérsékletet regisztráltak, ami 0,1 fokkal alacsonyabb a novemberi sokéves átlagnál. A Kötivízig adatai szerint a legmelegebb 4-én volt, amikor 15,9 fokot mutatott a hőmérő, a leghidegebb pedig 22-én, amikor reggel mínusz 5,2 fokig hűlt le a levegő. A hónap folyamán egyébként hét fagyos napban volt részünk. A szürkeség jellemezte az elmúlt hónapot, miután a havi napfénytartam mindössze harminchat órát tett ki – tárta elénk az érdekes adatokat Laczi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában