adatok

2020.12.03. 19:00

Kevesebb csapadék hullott térségünkben, mint ilyenkor szokott

Novemberben fele annyi csapadék hullott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére mint általában szokott az év tizenegyedik hónapjában.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó /Shutterstock

Az öt fokos havi átlaghőmérséklet ugyanakkor megfelel az ilyenkor megszokottnak. A Kötivizig tájékoztatója szerint az igazgatóság mérőállomásainak adatai alapján területi átlagban 19,2 milliméter csapadékot jegyeztek fel az elmúlt hónapban, ami 21,8 milliméterrel kevesebb a sokéves novemberi átlagnál.

A legtöbb havi csapadékmennyiséget Jászkiséren (26,8 mm), legkevesebbet pedig Mezőtúron (11,2 mm) mérték, Szolnokon 19,5 milliméter esett. – Az átlaghőmérséklet megfelelt a sokéves átlagnak, legmelegebb 4-én volt, amikor 15,9 fokot mutatott a hőmérő, a leghidegebb pedig 22-én, amikor reggel mínusz 5,2 fokig hűlt le a levegő.

Novemberben egyébként hét fagyos napban volt részünk. A szürkeség jellemezte az elmúlt hónapot, miután a havi napfénytartam mindössze 35,9 órát tett ki – derül ki a Kötivizig kimutatásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában