Kézfertőtlenítővel segítik a szolnoki idősotthont

Tasnádi Zoltán és Rusvai Károly több mint négyszáz tubus fertőtlenítőt vitt az intézménybe, ezzel segítve a járvány elleni védekezést.

P. Pusztai Nóra

Kézfertőtlenítőket adtak át a szolnoki Vízpart körúti idősotthon bejáratánál pénteken délelőtt. A Fidesz-KDNP frakciója az elmúlt időszakban számos segítséget nyújtott a város lakóinak.

– Közterületen illegális szemétlerakatot számoltunk fel, az őszi időszakban falevelet gyűjtöttünk. Többször osztottunk maszkot, advent idején a rászorulók csomagokat kaphattak. Fontos, hogy itt legyünk és az idősek számára a gondoskodás házába hozzunk kézfertőtlenítőt, hiszen az egyik legveszélyeztetettebb korosztályról beszélünk. Mi is szeretnénk hozzájárulni, hogy ne legyen fertőzött az otthonban – foglalta össze Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője.

Rusvai Károly, a KDNP frakcióvezetője hozzáfűzte, mindenkinek próbálnak segíteni ezekben a nehéz időszakokban, többek között a szociális intézményekben dolgozóknak is.

Több mint négyszáz tubus kézfertőtlenítőt adtak át, segítve a védekezést.

– Nem az első, hogy gondolnak ránk, a városban sok önkéntes is támogatja az intézményt és az itt élőket – hangsúlyozta Horváth Erika, Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, aki kitért a karácsonyi készülődés időszakára is.

– A látogatással kapcsolatban még nem tisztázottak a lehetőségek, az országos tisztifőorvosasszony határozatát várjuk. Addig marad minden, ahogy eddig. Csomagokat fogadunk, amit két napig pihentetünk, úgy juttatjuk el a lakókhoz, akik a szeretteikkel telefonon vagy videóhívásokkal tartják a kapcsolatot – részletezte.

És bár az évtizedes hagyományokra visszanyúló, szokásos, karácsonyi rendezvény elmaradt, igyekeztek ünnepi hangulatot varázsolni az intézményekbe.

– Telephelyenként zártkörűen zajlott a műsor, a dolgozók karácsonyi jelmezbe öltöztek, volt fenyőfa, de angyalka is. Ők adták át a bentlakóknak az intézmény és az önkormányzat által közösen összeállított csomagot – mondta Horváth Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában