ötoldalú megállapodás

2020.12.04. 07:00

Kutatási akadémiát hoznak létre Szolnokon

A MÁV-START szolnoki Járműjavítójában a magyar IC+ vasúti kocsik gyártási folyamataihoz kapcsolódóan egy kognitív (öntanuló) gyártási rendszer kifejlesztését és a hozzá kapcsolódó vasút-technológiai Oktatási és Kutatási Akadémiát hoznak létre.

Munkatársunktól

Ezért a vasúttársaság most együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Szolnoki Szakképzési Centrummal és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatával. A megyeszékhely önkormányzata támogatja a programot, melynek része a kollégiumi szálláshelyek kialakítása.

Szalay Ferenc polgármester elmondta, a MÁV megújulásának a jelképe lett az a szakértelem, amit a szolnoki munkavállalók bizonyítanak. Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja pedig arra emlékeztetett, hogy a Szolnoki Szakképzési Centrum hosszú évek óta eredményesen működik együtt a vasúttársasággal a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében.

Fotó: MÁV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában