Ideiglenes megoldás

2020.12.27. 11:30

Nemrég újítottak fel egy utcát Kengyelen, de már tele van kátyúval

Három hete terítettek rá mart aszfaltot, mégis tele van lyukakkal a kengyeli Dózsa György és Bajcsy-Zsilinszky út. A problémát a lakosok és a polgármester szerint is a gyorshajtók és a nehezebb gépjárművek okozzák, ugyanis ez még csak egy félkész út, a mart aszfalt pedig könnyen tönkremegy. Az utak felújítása tavasszal folytatódik, de már a héten is javítanak az állapotukon.

Molnár-Révész Erika

A biciklisek a kátyúkat kerülgetik a nemrég rendbe tett Dózsa György úton, mert az autósok kikaparják a burkolatot

Fotó: Mészáros János

– Nincs még egy hónapja annak, hogy javították ezt az utat.

Sajnos vannak olyanok, akik „kétszázzal” hajtanak autójukkal, nem foglalkoznak semmivel, és a kocsi kereke kikaparja a burkolatot

– panaszolja egy kengyeli édesanya a Dózsa György úton. Alexandra, aki kerékpárral hordja gyerekeit iskolába és óvodába, azt mondja, nagyon örültek, amikor rendbe tették a Dózsa György utat, de hamar csalódniuk kellett, mert néhány nap alatt tönkrement.

– A traktorok, kamionok a tiltás ellenére is behajtanak – erősíti meg a jelenség okát Horgos Ferencné.

– Olyan, mintha nem is csináltak volna semmit ezen az úton. Szerintem megérdemelnénk egy aszfaltozást is, mert bent van a pénzünk. Százhúszezer forintot adtunk be csatornázásra, de csak a felét kaptuk vissza. Azt mondták, a másik felét az útra költik majd. Nem vagyunk megelégedve, az biztos – teszi hozzá.

A biciklisek a kátyúkat kerülgetik a nemrég rendbe tett Dózsa György úton, mert az autósok kikaparják a burkolatot
Fotó: Mészáros János

A panasszal megkerestük a település polgármesterét, Gál Józsefet is.

– Valóban, nemrég kezdtük meg egy ezernégyszáz méteres szakaszon a Dózsa György út és a Bajcsy-Zsilinszky út rendbetételét, de ez még nem a végleges állapota. Tavasszal, vélhetően márciusban kapja meg azt az úgynevezett emulziós réteget, melytől megszilárdul a burkolata. Ám ezt addig nem tudjuk megtenni, míg a hőmérséklet tartósan nem emelkedik öt fok fölé – válaszolta kérdésünkre a polgármester, aki hozzátette, mivel az út javítása garanciális, a kivitelező rövidesen kijavítja a jelenlegi hibákat, az ehhez szükséges mart aszfalt már rendelkezésre áll.

A település vezetője hangsúlyozta, ez egy átmeneti állapot, ezért arra kéri a lakosságot, hogy vigyázzanak az út állapotára. Tárgyalásba kezd a polgárőrökkel is arról, hogy figyeljenek oda a gyorshajtókra, illetve arra, hogy a hét tonnánál nehezebb gépjárművek ne hajtsanak be a tiltás ellenére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában