Szűrőbuszon végzik a vírusteszteket Cegléden

Az Országos Mentőszolgálat a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetével közösen, szombaton 9 és 16 óra között, a Toldy Ferenc Kórház területén, a mintavételi szűrőbuszon koronavírus­teszteléseket végez.

Hartai Gergely

A város önkormányzatának tájékoztatása szerint a mintavétel azon betegek részére elérhető, akiknek háziorvosa mintavételi tesztet kért, és azt az OMSZ rendszerében rögzítették. Illetve, akiket az OMSZ telefonon felkeresett, és kérte, hogy menjenek be a mintavételi pontra, valamint akik enyhe tüneteket mutatnak, de a mentőszolgálat még nem jutott el a lakcímre. A városháza kéri, hogy a vizsgálatra mindenki vigye magával a tajkártyáját és egyéb igazoló dokumentumait.

Első lépésként az orrból vett minta alapján Covid–19 antigén gyorstesztet végeznek. Amennyiben ez a vizsgálat pozitivitást mutat, úgy a páciens és a vele egy háztartásban élők járványügyi megfigyelés alá kerülnek. A teszt eredményéről a járványügyi hatóság és a háziorvos a szakrendszeren keresztül értesítést kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában