ÉLET-ÚT-ESÉLY

2020.12.27. 19:00

Új kiadványt készítenek most a szolnoki mozgássérült egyesületnél

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete 2015-ben készített egy kiadványt „ÉLET-ÚT-ESÉLY A hozzáférhető Szolnokért” címmel.

Kovács Berta

E kiadványban Szolnok város akkori állapotát vizsgálták meg akadálymentesítési szempontból, ebben a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete is közreműködött.

– Az elmúlt öt évben a város számtalan változáson, fejlesztésen esett át. Utak, járdák, közterületek kaptak új burkolatot; köz- és szabadidős épületeket újítottak fel és még sorolhatnám. Így aktuálissá vált kiadványunk új változatának elkészítése – számolt be terveikről Fehér­váry Tünde egyesületi elnök.

– Új, most íródó kiadványunkban sorra vesszük a már elkészült és sikeresen akadálymentesített helyszíneket, valamint a város azon részeit, ahol még várat magára az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.

Ez természetesen a város ominózus helyszíneinek alapos áttekintését igényelte, ami meg is történt. A megyeszékhely bejárá­sát az egyesület négy kere­kesszékes munkatársa és a kiadvány szerkesztője végezte.

– Tapasztalattal rendelkező sorstársaink közül Aba Attila mérnök több mint húsz éve foglalkozik akadálymentesítési tanácsadással és tervezéssel az érintettek és intézmények számára egyaránt – emelte ki az egyesület elnöke.

– Tavaszi terveink között szerepel egy online tájékoztató anyag elkészítése is, mely Szolnok akadálymentes épületeit, intézményeit, szórakozóhelyeit fogja tartalmazni. Ez a hozzánk látogató turisták és a város számára is hasznos többletinformációt tud majd nyújtani. A bejárást több alkalommal kerekesszékkel, „gyalog” közösen végeztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában