SZOLNOK / BUDAPEST

2021.01.22. 14:00

Drasztikusan meghízott szerepe kedvéért Ónodi Gábor

A TV2 nemrég indult napi sorozatának szereplőjeként tűnik fel a képernyőkön esténként a Szigligeti Színház művésze. Ónodi Gábor tíz kilogrammot hízott azért, hogy minél hitelesebben alakíthassa sorozatbeli karakterét, a csetlő-botló, ámde szerethető, komikus figurát.

Molnár-Révész Erika

Ónódi gábor portré

Fotó: Nagy Balázs

– Még tavasszal, egy színházi próba szünetében csörrent meg a telefonom, szereplőválogatásra hívtak. Azt válaszoltam, hogy nagyon szívesen elmegyek, csak nekem még aznap vissza is kell érnem Szolnokra, mert este előadásom van – emlékszik vissza arra a bizonyos nagy pillanatra Ónodi Gábor. A meghallgatás aztán olyan jól sikerült, hogy őt választották a Doktor Balaton című sorozat egyik humoros karakterének.

Ilyen volt, ilyen lett... – mutatja Ónodi Gábor a Szigligeti művésze, aki sorozatbeli szerepe kedvéért szedett fel tíz kilogramm felesleget
Fotó: Nagy Balázs

– Éppen a színházi évadzárókor értesítettek, hogy megkaptam a szerepet, csodálatos érzés volt! Alig vártam, hogy elkezdhessem a munkát... – mondja a színész, akinek a forgatás augusztusban kezdődött.

– Több helyszínen dolgoztunk. Budapesten, Szentendrén és persze a Balatonon. A forgatás hossza, ideje gyakran változott, hiszen a helyszíneket és a jeleneteket össze kellett hangolni ahhoz, hogy ne kelljen össze-vissza utazgatnia a stábnak és a színészeknek. Emellett nagyon toleránsan kezelték, ha valakinek egyéb fellépése, munkája adódott.

– Nekem is volt egy olyan napom, amikor elkezdtem délelőtt forgatni, és mondtam, hogy öt óráig érek rá, mert este Szolnokon előadásom van.

Mivel nem szerették volna, hogy a rohanás miatt bajom essen, profi sofőr hozott Szolnokra.

– Úgy gondolom, tényleg mindenben megpróbálják segíteni a színészeket, hogy jól tudjanak dolgozni – meséli a forgatás körülményeiről, melynek során, mint mondja, szigorúan betartották a járványügyi óvintézkedéseket. Folyamatosan fertőtlenítettek, emellett csak azokon a szereplőkön nem volt maszk, és csak addig, amíg jelenetben voltak. Ráadásul rendszeresen végeztek koronavírus-teszteket is a stábon.

Hogy lesz-e folytatás, az a színész szerint a jövő titka.

Vállalta a súlyos plusz kilókat is

Ónodi Gábor a sorozatban egy igazi csetlő-botló, de éppen ezért szerethető figurát alakít.

– A sorozatbeli karakterem, Tufa szerintem egy iskola után a kocsmában felnövő fiatalember. Látszik rajta, hogy szeret enni-inni, kicsit együgyű, tudálékos. Nagyon vágyik a hölgyek társaságára, de ez nem igazán sikerül neki, tekintve, hogy nagyon el van hízva – jellemzi karakterét, melynek eljátszásáért nem kis áldozatot hozott.

– Már a meghallgatáson megkérdezték, hogy gond lenne-e ha a szerephez meg kellene híznom egy picit. Válasz helyett csak annyit kérdeztem, mikorra. Ugyanis alapvetően nagyon szeretek enni, a hízás abszolút semmi gondot nem jelentett. Lefogyni viszont már egy kicsit nehezebb lesz... – mosolyog a színész, aki a szerep kedvéért két hónap alatt körülbelül tíz kilót szedett fel.

– Általában este tíz után értem haza Szolnokról Budapestre. Kivettem egy mirelit pizzát a mélyhűtőből, azt megsütöttem, fél tizenegyre elkészült, majd megeszegettem olyan negyed tizenkettőig...ez a szokás nem is olyan sok idő után meg is látszott... – árulja el hízása titkát, de azt is, hogy hogyan adja le a pluszkilókat. Erre ugyanis már megvan a maga jól bevált módszere, sok zöldség és fehérjebevitellel valamint rengeteg mozgással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában