Jászkunság

2021.01.25. 11:30

Két halálos baleset is bekerült a hét legolvasottabb hírei közé

Országosan nagy port kavart egy száz évvel ezelőtt történt gyermekgyilkosság, ketten is életüket vesztették a 32-es úton történt balesetben, nyolcvan tűzoltó oltotta a tüzet a jászberényi Necső telepen – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Tömegbaleset az M4-es autóúton Abony határában.

Fotó: Mészáros János

Száz évvel ezelőtt holtan találtak egy kislányt a szolnoki vasútállomás egyik tehervagonjában. Kiderült, hogy a négy év körüli gyermeket fejbe lőtték, majd a tetemet zsákba varrták, úgy rejtették el. Az országosan is nagy port kavart bűnügyben több gyanúsított is akadt, míg végül ráakadtak az igazi gyilkosra…

Dr. Bojtos Gábor főlevéltáros a 8 Órai Ujság 1921. április 14-i számában megjelent családi fotót mutatja. Patóné mellett a kereszttel megjelölt kislány Jusztika
Fotó: Levéltár

Egy személyautó közlekedett Jásztelek irányából Jászberény felé a 32-es főúton január 22-én, amikor a sofőr egy balra ívelő kanyarban elveszítette uralmát autója irányítása felett, a szemközti sávba hajtott, ahol egy szabályosan közlekedő autónak ütközött. A Jászberény felé közlekedő személyautó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette.

Fotó: olvasói fotó

Egy román teherautó közlekedett Budapest irányából Szolnok felé az M4 autóút 90-es kilométerszelvényénél pénteken délután, amikor eddig tisztázatlan okból négy személyautónak ütközött, majd azokat egy kamionnak tolta. Az egyik autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Fotó: Mészáros János

Tűz keletkezett egy akkumulátorgyár egyik, kilencezer négyzetméteres tűzszakaszában szerdán éjszaka a jászberényi Necső telepen. A tűzoltók egészen csütörtök estig oltották a lángokat. Pócs János, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön elmondta, hogy a kormány minden lehetséges támogatást megad annak érdekében, hogy a Jász Plasztik üzemegysége biztosítsa a megélhetést a dolgozóknak.

Fotó: Németh Ádám / Katasztrófavédelem

Bár az időjárás cudar volt, néhány nappal ezelőtt úgy tűnt, hogy Szlankó Zoltán és Alex Goldfarb a tervek szerint halad pakisztáni, téli expedícióján. A szolnoki hegymászó és orosz-amerikai társa felderítő mászásra indult, ám a veszélyes időjárás miatt Szlankó Zoltán úgy döntött, visszatérnek az alaptáborba. Kérése ellenére, társa folytatta a mászást, s a megbeszélt időpontig nem tért vissza a táborba. A mentőcsapat múlt héten pénteken tervezett felmenni az elhunyt Alex Goldfarb holttestéért, végül ezt a viharos erejű szél miatt el kellett halasztani.

Szlankó Zoltán (jobbra) és Alex Goldfarb
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában