Galériával

2021.01.21. 12:00

Közel háromszáz rászoruló család számára osztanak tűzifát Szolnokon

Idén is segítik a rászoruló családokat, tűzifát osztottak csütörtökön a megyeszékhelyen.

Köllő Judit

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is osztanak tűzifát a rászoruló családok számára, ezúttal száz tonna áll rendelkezésre. A hetekben kiszállított tűzifából mintegy háromszázötven megyeszékhelyen élő család otthonának fűtését segíti az önkormányzat.

– Ahogy korábban, így idén is a Humán Szolgáltató Központ munkatársai a hivatal dolgozóival együtt jelentik a garanciát arra, hogy valóban a legnehezebb helyzetben lévőkhöz jut el a segítség – mondta Szalay Ferenc polgármester csütörtökön, a helyszíni sajtótájékoztatón.

– A kiszállítás előreláthatólag 3-4 hétig tart. A tüzelőanyag a városi közterekről kitermelt fák feldarabolásából, vásárolt tűzifából és a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. által előállított fabrikettből tevődik össze – tette hozzá Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. vezetője.

A Humán Szolgáltató Központ szakemberei által összeállított lista alapján szállítja házhoz a város a rászorulóknak a több mint száz tonna fát. Háztartásonként háromszázhuszonöt kilogramm tüzelőhöz jutnak így a családok.

A közel háromszáz családhoz eljutó tüzelő szállítása a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. közfoglalkoztatottjai segítségével történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában