Szolnok

2021.01.08. 14:52

Szalay Ferenc: Nem mehetünk el a horvátokat ért borzalmak mellett

Szalay Ferenc és Szabó István a pénteki sajtótájékoztatón arra buzdította a lakosságot, hogy támogassák a földrengés sújtotta Horvátországot.

Mészáros Géza

Szalay Ferenc polgármester szerint közel fél évszázada történtek hasonló nagyságrendű fejlesztések Szolnokon, mint az utóbbi időkben, az elmúlt néhány esztendőben.

Fotó: Mészáros János

– Nyilvánvalóan tisztában vagyunk a koronavírus okozta nehézségekkel, melyek között a cégek és a lakosság anyagi gondjai sem csekély mértékűek – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját e megállapítással Szalay Ferenc polgármester, a Fidesz választókerületi elnöke.

Majd emlékeztetett: – Tavaly december 29 óta súlyos földrengés-sorozat sújtja Horvátország egy jelentős részét. A súlyos anyagi károk mellett többen meghaltak, több tízezren pedig elpusztult lakóhelyük elhagyására kényszerültek.

S bár folyamatosan a járvány okozta megpróbáltatásokkal küzdünk mi magunk is, mégsem mehetünk el segítségnyújtás nélkül a horvátországi borzalmak mellett.

– Szabó István nyugalmazott alpolgármesterünk kezdeményezésére a város, illetve Szolnok fideszes csoportja szombat reggeltől gyűjtést szervez a károsultak megsegítésére – jelezte Szalay Ferenc.

Arról már Szabó István beszélt, hogy a megyeszékhely cégei és magánszemélyek nem először segítenek a határon túl élő embereknek.

– 2014-ben a súlyos ellátási gondokkal küzdő Beregszásznak, 2015-ben egy Szerbiában történt árvíz miatt fogtak össze a szolnokiak. Most is a bajban ismerszik meg a barát és a jótétlélek.

Akinek napjaink embert próbáló gondjai mellett van lehetősége segíteni, kéretik, hogy tegye meg!

A bajba került horvát rokonlelkeknek szánt adományokat, elsősorban tartós élelmiszereket, fertőtlenítő- és tisztítószereket, plédeket, szombattól minden nap reggel 8-tól délután 17 óráig várják az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ régi épületének aulájában – tette hozzá Szabó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában