Galériával / videóval

2021.02.20. 15:30

Közel száz madáretetőből nyílt kiállítás Jászfényszarun

Különleges tárlat nyílt február elején a Napfény Óvoda aulájában.

Illés Anita

A Napfény Óvodában láthatók az egyedi madáretetők

Fotó: Gémesi Balázs

– Már hagyomány, hogy az intézmény a farsangi időszakban közös alkotásra hívja a gyerekeket, a szülőket és a nagyszülőket. A kezdeményezéssel az óvoda és a szülők közötti kapcsolatot szeretnénk tovább erősíteni – mondta Klippánné Jáger Melinda intézményvezető.

Az óvoda pedagógiai programjának egyik fontos célja a gyerekek környezettudatosságának erősítése és a fenntarthatóságra való nevelés. Ennek jegyében az alkotás középpontjában idén a madarak téli védelme állt. Az intézmény felhívására ötletes madáretetőket készítettek.

A barkácsolás vidám elfoglaltságot jelentett a család apraja-nagyjának, a munkából pedig mindenki aktívan kivette a részét.

Ügyes kezű anyukák és ezermester apukák gondosan előkészítették az alapanyagokat, fúrtak, faragtak, míg a kicsik a madárkonyha festésében és díszítésében szorgoskodtak. Több családnál a nagyszülők is bekapcsolódtak az alkotófolyamatba. Számos ötlet valósult meg fából és újrahasznosított anyagokból.

– Kilencvenhat madáretető érkezett a kiállításra. A családokkal úgy beszéltük meg, hogy ezeket nem kapják majd vissza, hanem az óvoda külső kapcsolatainak erősítése érdekében jótékonysági céllal helyi intézményeknek, valamint cégeknek, vállalkozásoknak adományozzuk. Lehetőség lesz arra is, hogy néhány etetőt a családok örökbe fogadjanak, és azokat a helyi játszóterekre helyezzék ki – beszélt hírportálunknak a kezdeményezésről Klippánné Jáger Melinda intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában