Galériával

2021.02.28. 20:00

Maroknyi csapat rendhagyó módon indította a szezont a Tisza-tónál

Hosszú évek alatt kialakult hagyomány, hogy egy teljes rendezvénysorozattal indul a turisztikai szezon hazánk második legnagyobb tavának térségében.

Ujvári László

20210228_Tiszafüred_Rendhagyó kerékpártúrával indították a szezont a Tisza-tónál_Kép: Ujvári László_ÚN

A koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások idén nem tették lehetővé a hagyományos szezonindítást, így rendhagyó módot válaszottak a tavasz köszöntésére. A térség országgyűlési képviselője, F. Kovács Sándor egy baráti hangulatú kerékpározásra hívta a Tisza-tó körüli települések polgármestereit, valamint a turizmus meghatározó szereplőit. Meghívást kapott továbbá Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, valamint a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke.

– Megnyugtató volt látni, hogy már február végén is sokan kerekeznek a tó körül – osztotta meg tapasztalatait a túra után F. Kovács Sándor.

– Úgy tűnik, 2021-ben is népszerű úticél lesz a Tisza-tó – tette hozzá a képviselő.

A kerékpártúra résztvevői oda-vissza megtették a Tiszafüred-Abádszalók távot, ami egy kimerítő, közel hatvan kilométeres túrát jelent. Szerencsére az időjárás támogatta a maroknyi csapat vállalkozását, kellemes tavaszi napsütésben teljesíthették a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában