pályázat

2021.02.28. 11:30

Termálvízzel fűtenének majd Tiszagyendán

Az egyik legfontosabb cél idén a gazdaságélénkítés.

Ujvári László

Pisók István polgármester számolt be idei terveikről

Fotó: Ujvári László

Közel százötvenmillió forintos főösszeggel tervezik a község idei költségvetését. Bár jó infrastruktúrával rendelkeznek, munka és megoldandó feladat akad bőven.

– Egyik legfontosabb célunk idén a gazdaságélénkítés. Olyan beruházást szeretnénk megvalósítani, ami élhetőbbé teszi a falut, és bevételt jelent az önkormányzatnak – bocsátotta előre Pisók István polgármester.

– Kétszázmillió forintos összeghatárig nyújthatunk be pályázatot a gazdaságélénkítő program keretében. Egyik elképzelésünk egy termálkút fúrása, elsősorban a közintézmények és az önkormányzati fóliasátrak fűtése céljából – részletezte.

A Magyar Falu Program idén is kiemelt lehetőséget biztosít a kistelepülések számára. Tiszagyendán az önkormányzati tulajdonú ingatlanok energetikai korszerűsítését tervezik. Az egyik legfontosabb ezek közül a művelődési központ korszerűsítése.

Bízva egy járványmentes folytatásban, szeretnék megszervezni a hagyományos kerékpárversenyt. Három éve adnak otthont a KSI Kupa kétnapos programjának. Míg tavaly csak magyar versenyzők részvételével nyílt lehetőség a rendezésre, idén – ha a szabályok lehetővé teszik – nemzetközi szinten gondolkoznak.

Pisók István polgármester számolt be idei terveikről
Fotó: Ujvári László

– A közintézményeink jól működnek, nem szorulnak külön önkormányzati támogatásra. A község minden útja aszfaltos, a csatornahálózat közel teljes – sorolta Pisók István.

A településvezető hozzátette: a munkahelyteremtés és az elvándorlás továbbra is komoly kihívás elé állítja őket, de látni kell azt is, hogy kistelepülés lévén a lehetőségeik erősen korlátozottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában