MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

2021.03.13. 14:00

„Acélkockáknak” indult tanfolyam Szolnokon

A résztvevők nyár közepéig lesznek Szolnokon.

Munkatársunktól

Forrás: Honvedelem.hu

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megérkeztek az altisztjelöltek az Acélkocka Altisztképzési Rendszer általános repülőműszaki szakmai tanfolyamára, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra – adott hírt az eseményről a Honvédelem.hu.

Idén tízen kezdik meg a bázis Repülőműszaki Zászlóalja által szervezett szakmai képzést.

A résztvevőket dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka, és Buda­vári Ádám törzszászlós, a bázis vezénylőzászlósa fogadta a megyeszékhelyen.

Fotó: Honvedelem.hu

A parancsnok hangsúlyozta a repülőműszaki altisztek képzésének fontosságát, továbbá kiemelte, hogy a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében nagy számban érkező légi járművek indokolják a leendő szakemberek magas szintű képzését és rendszerbe illesztését – közölt részleteket a képzésről a szakportál.

A felkészítő program résztvevői nyár közepéig tartózkodnak Szolnokon, a tervek szerint ez idő alatt elméleti és gyakorlati alapokat sajátítanak el, valamint csapatgyakorlat keretein belül betekintést nyernek a Magyar Honvédség légierő-alakulatainak életébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában