Az új szennyvíztérkép nem mutat további emelkedést Szolnokon

A legfrissebb adatok szerint, 2021. nyolcadik hetében stagnáló tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja Szolnokon.

Szoljon.hu

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Fotó: Barkovics Veronika

A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja. A szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon tapasztaltunk emelkedést, amíg Zalaegerszegen csökkenő a tendencia – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb, emelkedett a koncentráció.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében stagnáló tendenciát és mérsékelt koncentrációt mutat a Nemzeti Népegészségügyi Központ térképe.

Az eredmények is megerősítik, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk, ezért fordítsunk fokozott figyelmet a már jól ismert megelőző intézkedésekre, valamint aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével!

Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában