kaparós sorsjegy

2021.03.05. 06:55

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is sokan bíznak a szerencsében

Több mint ötszáz játékos vált milliomossá tavaly a hagyományos, ­papíralapú sorsjegyeknek köszönhetően, míg az október végén útnak indított e-sorsjegyekkel már nyolcan nyertek milliós összeget. Megyénkben a Szerencsejáték Zrt. termékpalettájából a legtöbben a Tippmix-szel próbálnak szerencsét, ezt az Ötöslottó, a kaparós sorsjegyek és a Puttó követi.

Czakó Nóra

Bár a többség tisztában van vele, hogy csekély az esélye a milliós nyereményre, de a relatíve olcsón kapható sorsjegyeket már csak a játék izgalmáért is sokan megveszik

Fotó: Imre György

– Már nagyon régóta próbálok szerencsét kaparós sorsjegyekkel – árulta el hírportálunkank az ötvenes éveiben járó, szolnoki Zoltán.

– Azért szeretem, mert már ötszáz forintért esélyem van 25 milliót nyerni, vagy kétezerért 75 milliót. Persze már régóta nincsenek illúzióim, hiszen általában csak a sorsjegy ára jön vissza, vagy pár ezer forinttal leszek gazdagabb. Ennek ellenére, amikor a pénztárcám engedi, mindig kaparok egyet-kettőt.

Bár a többség tisztában van vele, hogy csekély az esélye a milliós nyereményre, de a relatíve olcsón kapható sorsjegyeket már csak a játék izgalmáért is sokan megveszik
Fotó: Imre György

– Nekem a Buksza és a Fáraók kincse a kedvencem, és az utóbbit már online is lehet játszani – fűzte hozzá egy szolnoki kisgyermekes édesanya.

– Ennek nagyon örülök, hiszen állandó időhiányban szenvedek, és a járvány miatt próbálok minél kevesebbet üzletekbe, vagy ez esetben lottózóba járni. Még soha nem nyertem nagyobb összeget, de mindig reménykedem...

A Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy tavaly megyénkben is számos kaparós sorsjeggyel keresték Fortuna kegyeit az emberek.

Ezek ugyanis a társaság egyik legdinamikusabban fejlődő termékcsoportját képezik. Gyors, izgalmas és sokszínű játékokat kínálnak, főnyereményük értéke pedig igen jelentős, ötmillió forinttól egészen 75 millió forintig terjed, sőt, a Nagykarácsony elnevezésű sorsjeggyel akár 100 millió forintot is hazavihet egy-egy szerencsés játékos.

– Jász-Nagykun-Szolnok megyében tavaly, az országos adatoktól eltérően, a legkedveltebb kaparós sorsjegy a Szuper Black Jack volt – állt a Szerencsejáték Zrt. válaszában.

– Ezt népszerűségben a Buksza követte, a dobogó harmadik fokát pedig a Black Jack foglalta el. A negyedik helyezéssel az Astro, az ötödikkel pedig a Szuper Bankó sorsjegy büszkélkedhet. További érdekesség, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legtöbb játékos a Tippmix-szel próbál szerencsét, majd ezt követi az Ötöslottó, a kaparós sorsjegyek és a Puttó.

– A megyei postákon megvásárolható szerencsejátékok közül a legnagyobb részarányt a sorsjegyek értékesítése teszi ki – felelte hírportálunk kérdésére a Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztálya.

– A gépi szerencsejátékok közül továbbra is az Ötöslottó a legkedveltebb termék, ezt követi a Tippmix, majd holtversenyben a Skandináv- és Hatoslottó áll. A sorsjegyek kimagasló forgalma természetesen annak is köszönhető, hogy széles választékuk elérhető nemcsak postákon, hanem a kézbesítőknél is.

– A megyei postákon a Szuper Black Jack a legkedveltebb termék, havonta mintegy 15-16 ezer darabot vásárolnak az ügyfelek. A képzeletbeli dobogó második helyén a Black Jack, majd a Buksza áll, amelyből havonta átlagosan 13-14 ezer darabot értékesítünk.

Tavaly a megyei postákon több, mint egy millió sorsjegyet adtunk el, ami a pandémiás helyzet miatt tíz százalékkal csökkent az előző év forgalmához képest.

A játékosok várják az újdonságokat

A Szerencsejáték Zrt. által, a közelmúltban végzett játékoskutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka várja egy-egy új sorsjegycsalád bevezetését. A megjelenő új sorsjegyeket a játékosok közel ötöde rendszeresen kipróbálja, közel fele alkalmanként él a lehetőséggel.

További érdekes adalék, hogy a játékosok közel fele nem tervezi el előre, hogy melyik sorsjegyet veszi meg, hanem a vásárlás helyszínén dönt erről. A megkérdezettek 23 százaléka viszont mindig ugyanazt a kedvenc sorsjegyét vásárolja, illetve a játékosok ugyanekkora arányban a megszokott sorsjegyek mellett időnként kipróbálnak más sorsjegyeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában