szolnok / Galériával / videóval

2021.03.04. 13:50

Mintegy hatszázmillió forintból épül meg az iskola új tornaterme

Csütörtökön letették a szolnoki Petőfi iskola tornatermének alapkövét.

Hartai Gergely

Új tornaterem épül a Szolnoki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola udvarán. Az épület alapkövét csütörtökön dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezetője, valamint Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja helyezte el.

Az eseményen megtudhattuk, a leendő sportcsarnok nettó hasznos alapterülete 931 négyzetméter, a küzdőtér 577 négyzetméter, míg az épület magassága 9,74 méter. A földszinten lesz konditerem, szertár, elsősegélynyújtó szoba, mosdó és akadálymentesített WC. Az emeleten kapnak helyet a tanári szobák, a férfi és a női öltözők, a zuhanyzók, további mosdók és mellékhelyiségek.

Rózsa József kifejtette, az építkezés miatt a járda egy szakaszát lezárják, a gyalogos forgalom az út másik oldalára tevődik át. Az iskolánál lévő, a menetrendben Aradi utca néven szereplő buszmegállót pedig ideiglenesen áthelyezik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága elé.

A tornaterem megvalósításába a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. is bekapcsolódott, amikor a 2017/2018-as sportszezonra vonatkozóan a látványcsapat-sportok támogatása keretében sikeres sportfejlesztési programot nyújtott be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, melyet az MKOSZ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium jóváhagyott. A mintegy 630 millió forintba kerülő beruházás 70 százalékára a sportcentrum kötött a cégekkel, gazdasági társaságokkal tao-támogatást, a 30 százalékos önerőt pedig a Pénzügyminisztérium és a szolnoki önkormányzat biztosította.

Az alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón beszédet mondott dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is, aki a komplexum felépítésének lehetőségét méltatta. Egyúttal emlékeztetett, a szakképzés fontos eleme, hogy a fiatalok rendelkeznek-e jellembeli és testi egészséggel, amely a munkaerő-piacon jelentős versenyképességi tényező.

– Mindehhez nagyban hozzájárul a most létesülő tornaterem. Kívánom, hogy minél hamarabb egy új létesítménynek örüljenek az ide járó fiatalok – zárta mondandóját a képviselő.

– Az egészséges életmódra nevelés programja a város kiemelt célkitűzései között szerepel. Ennek jegyében egyebek mellett a Varga Katalin Gimnáziumban és a Rákóczi úti iskolában egyaránt épül tornaterem – vette át a szót Szalay Ferenc polgármester.

Hangsúlyozta, a fejlesztések révén a gyerekek sportolási lehetőségei magasabb szintre léphetnek a városban.

– A cél, hogy a fiatalok megfelelően képzett szakemberekkel, jó körülmények között sportolhassanak, közösségben legyenek, normális életet éljenek – fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában