megnőtt a kereslet

2021.04.02. 06:55

A Jászkunságban is megdrágultak az ingatlanok

A járvány harmadik hulláma miatt március elején elrendelt szigorítások után csökkent az érdeklődés a Jász-Nagykun-Szolnok megyei eladó lakóingatlanok iránt – derült ki az egyik internetes portál adataiból. A megtorpanás azonban átmeneti volt, a hónap második hetében már kiugró mértékben, közel negyven százalékkal nőtt a kereslet az előző héthez képest.

Kovács Berta

Egyre több az érdeklődő és a vevő a megyei ingatlanpiacon

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

– A megugró érdeklődés minden bizonnyal a home office-szal függ össze – vélekedett Gávris Szabolcs, a CasaNetwork Ingatlanszövetség egyik tulajdonosa.

– A szülők is otthon maradtak a gyerekekkel, jobban ráértek böngészni. Ezt tavaly is tapasztalni lehetett. Mi nem észleltünk ilyen mértékű ingadozást márciusban, mint az Ingatlan.com, gyakorlatilag kiegyensúlyozott a kereslet és a kínálat, a szolnoki átlagár nálunk is hasonló összegre jön ki. A tavalyi árak tartják magukat, nem is várok idén kirívó emelkedést.

Ám ez attól is függ, mennyire fognak megugrani az építőanyagárak, az új építésű lakóházakat ez megdrágítja, ez maga után húzza a használt ingatlanok árát is. Szolnokon nagyon sok utcában látni, hogy új társasházakat húznak fel vagy az alapját készítik elő, nagyon meglódultak az építkezések.

Gávris Szabolcs elmondta, idén is a sztenderd lakások a legkeresettebbek, a legkisebb értékűek nagyon gyorsan elkelnek.

A zártkertek iránt is megnő a kereslet, amint az első napsütéses, tavaszias napok megérkeznek. Az M4-es gyorsforgalmi út építésével mindinkább jönnek érdeklődők az ország más részéről is.

A megyeközpontban azt is tapasztalják, hogy ahol megtörténtek a különböző beruházások, megindul a mozgolódás, például a fürdő elkészülte után a Véső út környékén is. A Besenyszögi út mentén is nő az érdeklődés, többen kérdezősködnek náluk is, lesz-e esetleg telekosztás mostanában.

– Jászberényben egyáltalán nem esett vissza az ingatlanok iránti kereslet, sőt, inkább még többen érdeklődtek – osztotta meg tapasztalatait Bányai Zoltán ingatlanszakértő, a jászberényi Szikla 72 Kft. ingatlaniroda vezetője.

Egyre több az érdeklődő és a vevő a megyei ingatlanpiacon
Fotó: Illusztrációfotó/Shutterstock

– Tavaly még azt mondtam, mostanra csökkenni fognak az árak, de az igényelhető lakásfelújítási támogatás olyan mértékben generálta a keresletet a lakáspiacon a Jászságban, hogy ez nem következett be. Csak épp ezzel arányos kínálat nincs. A Tisza-tónál a jó és népszerű üdülőövezetekben hasonló a helyzet, nagyon nagy az igény, az emberek cetliket dobálnak be a házakhoz, járják az utcákat eladó ingatlanok felől érdeklődve.

Korábban, 2008 és 2017 között mindenki eladni akart, mára megfordult ez a tendencia.

Ezeken a helyeken meg is duplázódtak az árak. Én még további áremelkedésre számítok az elkövetkezendő két évben, amíg tartanak a támogatások, és az építőanyagárak emelkedésével is számolni kell még – vetítette előre Bányai Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában