Galériával és videóval

2021.04.17. 06:58

Adománnyal hálálták meg az oltópontokon dolgozók munkáját Jászberényben

A Szent Erzsébet Kórházban működő oltópontokon dolgozók részére kétszázezer forintot ajánlott fel pénteken a város Fidesz-frakciója. Az adományról szóló jelképes dokumentumot Tamás Zoltán frakcióvezető adta át dr. Csiki Zoltán kórházigazgatónak.

Hartai Gergely

Tamás Zoltán a kórház bejáratánál tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, tavaly, a koronavírus-járvány kezdetén indították el a segítségnyújtást azzal, hogy önként felajánlotta egy havi tiszteletdíját a képviselőcsoport.

Jótékony kezdeményezéseiket ugyanakkor a jövőben is folytatnák.

Akciójukkal elsősorban az egészségügyben dolgozókat, az oltópontok munkatársait, s azokat a kollégákat támogatnák, akik munkaidőn kívül, hétvégén, és az ünnepnapokon is helytállnak.

– Természetesen, ha az önkormányzat újra visszatér a normális kerékvágásba, és lesznek testületi ülések, akkor sem feledkezünk meg a kórházról és az egészségügyi dolgozókról – ígérte a képviselőcsoport vezetője.

– Szeretnénk megköszönni azt a mérhetetlen lakossági összefogást, amellyel minden nap szembesülünk – vette át a szót az eseményen a Szent Erzsébet Kórház igazgatója. Dr. Csiki Zoltán köszönetet mondott a frakció önzetlen felajánlásáért, majd hozzátette, az intézmény bízik az önkormányzat és a képviselők támogatásában.

A programon beszédet mondott dr. Szabó Tamás orvosigazgató-helyettes is, aki mondandójában a koronavírus elleni védőoltások szerepére hívta fel a figyelmet.

– A hangsúly ebben az időszakban az oltásokra tevődött át. Természetesen, már eddig is intenzív oltómunkát végeztünk, ám ahogy a Covid-ellátás átlendül a csúcson, úgy erőinket még inkább az oltásokra tudjuk fordítani – mutatott rá.

Dr. Szabó Tamás jelezte, pillanatnyilag biztonságunk és védelmünk csak az oltások felvételével kivitelezhető.

– A mai napon nyolc oltóponttal működtünk, heti viszonylatban pedig ezres nagyságrendben oltjuk a jászberényi, illetve a jászsági lakosokat – fogalmazott zárszavában a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában