helyreállítás

2021.04.30. 07:00

Kijavítják a kerítés megsérült elemeit Kőröstetétlenen

Néhány hete a falu temploma előtti kovácsoltvas korlátnak hajtott egy terepjáró.

Hartai Gergely

Nemrégiben jó szolgálatot tett a kistelepülés húsz készülékből álló, immár hosszú évek óta működő kamerarendszere, mely négy rendszámleolvasó berendezést is magában foglal. Néhány hete ugyanis a falu temploma előtti kovácsoltvas korlátnak hajtott egy terepjáró, mely az ütközés következtében más térelemeket is tönkretett. A közlekedési balesetben megrongálódott a szintén kovácsoltvas szemetes és a kerékpártároló is.

A község polgármestere korábban arról tájékoztatott, hogy a terepjáró sofőrje nem jelentkezett a baleset ügyében, így feljelentést tettek károkozás miatt. Az eset után végül a tér­fi­gyelőkamera-felvételek segít­ségével azonosították a károkozót. Pásztor Imre polgármester minapi érdeklődésünkre azt közölte, a kerítés sérült részeit hamarosan kijavítja az önkormányzat.

– Amint lehetőségünk lesz rá, vagyis a jelentősebb falubeli munkálatokat követően, rögtön nekilátunk a károk helyreállításának, és terveink szerint két nap alatt rendbe is tudjuk tenni a problémás elemeket.

Az öntött oszlopokat azonban még le kell gyártatni, a láncokat viszont szerencsére tudjuk használni. A teljes kár mintegy kétszázötvenezer forintot tesz ki – tette hozzá a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában