Galériával

2021.04.28. 16:30

Színükkel és illatukkal hódítanak a tulipánok Abádszalókon

A legtöbb ember számára talán a tavasz a legkedvesebb évszak. Véget ér a hónapokig tartó fagyoskodás, életre kel a természet, az ember pedig örömét leli fűben, fában, virágokban, a nyugalmat árasztó zöld környezetben. Ez az érzés fogadja a TulipGarden Tisza-tó látogatóit is.

Ujvári László

20210417_Abádszalók_Megnyitotta kapuit a TulipGarden Tisza-tó_Ujvári László_ÚN

Páratlan nyugalmat és kellemes illatot áraszt az az ötvenezer tulipán, jácint és nárcisz, melyek a településtől mindössze öt kilométerre található TulipGarden Tisza-tó kertészetben találhatóak.

– Teljesen más az ember hangulata, ha növények között lehet, pláne most, a járványhelyzetben. Ha rövid időre is, de tovatűnnek a hétköznapi problémák, és csupán a színpompás virágok maradnak. Teljesen kikapcsol és megnyugtat már az is, ha egyszerűen csak nézem őket – fogalmazott az abádszalóki Szivák Ilona.

A „virágszigetnek” hamar híre ment, és nemcsak a helyiek érdeklődését keltette fel, hanem például Budapestről, Nagykanizsáról, Debrecenből, sőt, még Erdélyből is érkeztek látogatók az elmúlt napokban, akik gyakran fotózkodtak a szirmok sűrűjében.

– Ősszel ültettük el a hagymákat, a régi mázsaházat átalakítottuk és felújítottuk, már tulipánházként funkcionál. Sikerült kialakítani a szükséges infrastruktúrát, mosdót, kerthelyiséget, valamint egy kisebb játszóteret – sorolta Tóth Diána ötletgazda, a kertészet tulajdonosa.

– A visszajelzések pozitívak, az emberek nagyon örülnek, hogy kint lehetnek a szabadban, ahol a járványügyi szabályok betartása mellett is jól érezhetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában