Galériával

2021.05.26. 13:55

A kisállattartást is ösztönzi Szolnok programja

Ebben az évben a programba mintegy 55 halmozottan hátrányos helyzetű családot vontak be.

Hartai Gergely

Sajtótájékoztató keretében számolt be szerdán a városháza a megyeszékhely régóta futó kezdeményezéséről. Megtudtuk, a városban immár nyolcadik éve szervezik a szociálisan rászoruló családok és az egyedül élő időskorúak öngondoskodását segítő „szociális kiskert-, és kisállattartási programot”, melynek koordinálását a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. végzi.

Ebben az évben a programba mintegy 55 halmozottan hátrányos helyzetű családot vontak be. A korábbi évekhez hasonlóan idén is növekvő számú család kapcsolódott be a kibővített szakmai tartalmú családi porta programba.

Elhangzott, a projektben résztvevők 20 százalékát lehet állattartáshoz segíteni, így nyolc porta esetében nyílt lehetőség 20-20 darab egyéves tojótyúk kihelyezésével a családi önellátást fejleszteni.

Húsz tojótyúkot kapott a napokban a Katona József utcában élő Kovács Pálné is, aki mint mondta, nagyon örül a tollas jószágoknak, melyeket hírportálunknak is megmutatott. A program sajtótájékoztatójának zárásaként az utcában lakó hölgy virágpalántákat vehetett át Fodor Györgytől, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit Kft. igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában