TISZADERZS

2021.05.14. 11:30

A közösségépítés volt az egyik eredménye a kezdeményezésnek

Hét település összefogásával valósult meg a Fejlődés a Tisza-tó mentén elnevezésű program, mely a három évében jelentős segítséget nyújtott az érintett közösségeknek.

Ujvári László

Díjmentes szűrővizsgálatokat is szerveztünk, mondja Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester

Fotó: Ujvári László

Hiánypótló szolgáltatásokban, rendezvényekben, képzésekben és mentori programban öltött testet a rendelkezésre álló forrás Tiszaderzsen.

– Meghatározó szerepet töltött be az elmúlt három évben Tiszaderzs életében – értékelte az elvégzett munkát Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester.

– Kis település vagyunk, kevés lehetőséggel, a lakosság egy jelentős része hátrányos helyzetű.

A program legfontosabb eredményének azt tartja, hogy ingyenesen tudtak olyan szolgáltatásokat nyújtani a lakosoknak, amelyek egyébként nem érhetők el helyben, jogi tanácsadástól a prevenciós képzésig. Hasznosak voltak azok a rendezvények, melyek építették a közösséget, erősítették a helyi identitást, de a klubfoglalkozások is népszerűnek bizonyultak.

Díjmentes szűrővizsgálatokat is szerveztünk, mondja Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester
Fotó: Ujvári László

– Nagyon erős volt a program közösségformáló szerepe, a lakosság egy része azóta aktívan részt vesz önkéntes megmozdulásokban. A program záróeleme volt Tiszaderzsen, hogy közösen újítottuk fel a falu játszóterét, a vártnál is többen jöttek el a felhívásra – idézte fel a településvezető, hozzátéve: nem utolsósorban olyan rendezvényeket tudtak szervezni, amelyekre önerőből nem lett volna lehetőség.

Nagy figyelmet fordítottak a lakosság egészségi állapotának javítására, az egészségtudatos életmódra. Díjmentes szűrővizsgálatokat és tanácsadást biztosítottak a tiszaderzsiek számára, Béres Alexandra meghívásával pedig egészségnapot is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában