Tisztítsuk meg az országot

2021.05.14. 07:00

Az elnyert támogatásból szerzik be az új kamerákat Nagyréven

A tervek szerint május végére lesznek üzemképesek a kamerák.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az önkormányzat sikerrel pályázott az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Tisztítsuk meg az országot” projektben.

– A célunk a már felszámolt és felszámolás alatt lévő illegális hulladéklerakók megfigyelése, ellenőrzése és újbóli keletkezésének megakadályozása – emelte ki Fenyvesi Zoltán pályázati referens, aki hozzátette, a meglévő kamerarendszert tíz további eszközzel tudják bővíteni a fejlesztési forrásból.

Napi szinten ellenőrizhetik a veszélyeztetett területeket.

– A rendszer 360 fokban éjjel-nappal jó minőségű képet adó kamerákból áll, melyeknek egy része napelemmel működik, így azokat a területeket is le tudjuk fedni, ahol nincs kiépített elektromos hálózat. A rendszer lopás, rongálás elleni védelemmel is ellátott. Abban az esetben, ha valaki megpróbálna kárt tenni benne, azonnal riasztja a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőreit – foglalta össze az előnyöket.

A jelfogadó berendezéseket és a tartóoszlopokat már telepítették is, a rendszer várhatóan a hónap végén üzemkész lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában