Beruházás

2021.05.26. 07:00

Elkészült a Körös-parti szabadstrand Kunszentmártonban

A játszótér esetében még zajlik az engedélyezési eljárás.

P. Pusztai Nóra

Elkerülve az áradás okozta károkat, ősszel visszabontják a játszótér elemeit – magyarázta Wenner-Várkonyi Attila

Fotó: Nagy Balázs

Háromszázötmillió forintot nyert el turisztikai fejlesztésre a város. Ennek részeként a XVIII–XIX. század jászkunsági bűnelkövetőinek, bűnüldözőinek életét és az őket körülvevő társadalmat bemutató látogatóközpont épül, másik elemeként pedig szabadstrandot alakítottak ki a Körös-parton.

– Évtizedes hagyománya van már a településen, hogy a folyó adottságait kihasználva, strandolással, sárkányhajózással töltik a szabadidejüket a helyiek. A Körös bevonása a turizmusba tehát nem új keletű – utalt a beruházás előzményeire Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

A tereprendezés után kialakították a strandfoci- és röplabdapályát, ez utóbbit a téli fagyok idején korcsolyázásra alkalmassá tudják tenni. Térköves út vezet le a strandig, ahol adott a mosdó és a zuhanyzási lehetőség, valamint a büfé helye. A játszótér is elkészült, de mivel az engedélyezési eljárás még zajlik, ezért nem lehet használni.

Elkerülve az áradás okozta károkat, ősszel visszabontják a játszótér elemeit – magyarázta Wenner-Várkonyi Attila
Fotó: Nagy Balázs

– Az elemek leszerelhetőek, így elkerülve az áradás okozta károkat, ősszel visszabontjuk majd azokat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában